Projecte El Rober de Manlleu

Si ens basem amb els estudis socials i psicològics que podem trobar, podem veure com la necessitat de vestir és una necessitat fonamental per l'esser humà; mirant la teoria psicològica proposada per Abraham Maslow en la seva obra Una teoria sobre la motivació humana, la piràmide de Maslow, veiem com la necessitat de vestir és troba en la franja inferior, que alhora és la base de la piràmide que sustenta tota persona. Doncs considera la necessitat de vestir com una necessitat fisiològica bàsica per la supervivència de l'esser humà, associada a la necessitat de mantenir la temperatura corporal, intimitat, protecció i dignitat.

Aquests és un dels molts exemples socials i psicològics que podem trobar, els quals ens indiquen la necessitat vital que representa per les persones i la societat el poder anar vestit. Així doncs, hem engegat aquest projecte social que tants beneficis pot aportar a la societat i a la població de Manlleu en una necessitat tant important com és vestir; actualment tenim el material necessari (roba, utensilis i mobiliari per la llar) per engegar-lo, així com també les persones que el duran a terme.

El projecte "rober de Manlleu", les tasques de recollida de la roba i mobiliari i repartiments, així com les tasques de selecció de la roba i objectes, la neteja d'aquests i la reparació si és possible, a més de la seva distribució, les duem a terme les persones de l'Associació de Dones solidàries de Manlleu, de manera desinteressada i posant-hi unes grans dosis de voluntat.

La recollida d'aquesta roba per part de les persones- famílies sol·licitants, és una part essencial per la nostra Associació, fem molt èmfasi en no ferir a les persones i mantenir la seva intimitat i integritat. D'aquesta manera un cop seleccionat el tipus de demanda i la talla necessitada les persones poden provar-se i triar el que més els agrada, no haver de recollir el què altres persones trien per ells/elles.